Δραστηριότητες στα Ζαγοροχώρια

Σεμινάρια υφαντικής

Αν θέλετε να μυηθείτε στην τέχνη της υφαντικής, η ΣΑΪΤΑ προσφέρει ολοκληρωμένα διαδραστικά εκπαιδευτικά σεμινάρια. Μπορείτε να δείτε πώς ρίχνουμε το στημόνι, πώς το τυλίγουμε στο αντί, πώς μιτώνουμε τα μιτάρια και πώς το περνάμε από το χτένι. Αυτή είναι η προετοιμασία του αργαλειού που είναι και η πιο δύσκολη φάση της υφαντικής.

Το να μάθει κανείς απλώς να υφαίνει είναι μια εύκολη υπόθεση που επιτυγχάνεται μέσα σε λίγες ώρες. Έτσι, με την καθοδήγηση τού ειδικού, ο καθένας μπορεί να υφάνει το δικό του κομμάτι είτε κουρελωτό είτε μάλλινο. Για αρχάριους ενδεικνύεται το κουρέλι που δίνει γρήγορα και πολύ χαρούμενα αποτελέσματα!!!

* Τα σεμινάρια υφαντικής είναι κατάλληλα και για παιδιά άνω των 6 ετών

Δραστηριότητες στα Ζαγοροχώρια, σεμινάρια υφαντικής & φελτ

Πεζοπορικές Διαδρομές στο Ζαγόρι – Trekking

Στην περιοχή του Ζαγορίου και στον ευρύτερο ορεινό όγκο της Τύμφης υπάρχουν πάρα πολλές διαδρομές στις οποίες μπορεί να περπατήσει κάποιος ανάλογα με τις δυνατότητες του. Το πυκνό δίκτυο μονοπατιών που υπάρχει αλλά και η ποικιλομορφία του τοπίου δίνει την δυνατότητα στον περιπατητή να προσεγγίσει τη φύση του Ζαγορίου με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά προσφέροντας του μοναδικά συναισθήματα ικανοποίησης και χαλάρωσης.

Έτσι κάποιος μπορεί να περπατήσει σε παμπάλαια πέτρινα καλντερίμια και πέτρινες τοξοτές γέφυρες, να συναντήσει παραδοσιακά πετρόχτιστα χωριά, να ξεδιψάσει σε πηγές με πεντακάθαρο νερό, να δει μεγάλη ποικιλία δέντρων, θάμνων αλλά και μεγάλη ποικιλία σπάνιων λουλουδιών και βοτάνων. Ακόμα μπορεί κάποιος να σκαρφαλώσει σε ψηλές κορυφές περπατώντας σε αλπικά πεδία με σπάνιες γεωλογικές μορφές χιλιάδων χρόνων. Με λίγη τύχη μπορεί κάποιος να συναντήσει κάποιο από τα σπάνια άγρια ζώα της περιοχής όπως την καφέ αρκούδα, το λύκο, το αγριόγιδο, το ζαρκάδι, το αγριογούρουνο ή και κάποια μεγάλα αρπακτικά πουλιά όπως τον χρυσαετό, τον ασπροπάρη ή τη γερακίνα.

Στην περιοχή του Ζαγορίου και στον ευρύτερο ορεινό όγκο της Τύμφης υπάρχουν πάρα πολλές διαδρομές στις οποίες μπορεί να περπατήσει κάποιος ανάλογα με τις δυνατότητες του. Το πυκνό δίκτυο μονοπατιών που υπάρχει αλλά και η ποικιλομορφία του τοπίου δίνει την δυνατότητα στον περιπατητή να προσεγγίσει τη φύση του Ζαγορίου με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά προσφέροντας του μοναδικά συναισθήματα ικανοποίησης και χαλάρωσης