Ριζότο από άγρια σπαράγγια

250 γρ. άγρια σπαράγγια

300 γρ. ρύζι τύπου ριζότο

200 γρ. αρακά (φρέσκο ή καταψυγμένο)

3 κρεμμυδάκια

1 λίτρο ζουμί λαχανικών

2 dl λευκό ξηρό κρασί

50 γρ./1 κούπα τριμμένο τυρί παρμεζάνα

½ δεκάλιτρο ελαιόλαδο

25 γρ. βούτυρο

αλάτι, πιπέρι

Ζεσταίνουμε το ζουμί λαχανικών και βράζουμε λίγο νερό στην περίπτωση που δεν μας φτάνει το ζουμί.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με χοντρό πάτο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε στο λάδι, τα αφήνουμε να γλυκαίνουν στο λάδι μέχρι να γίνουν απαλά και ρόδινα, προσθέτουμε έπειτα τα άγρια σπαράγγια και τον αρακά, το ρύζι, ανακατεύουμε για μερικά λεπτά και σβήνουμε με λευκό κρασί.

Όταν το κρασί εξατμίζεται, προσθέτουμε σιγά σιγά το ζουμί μέχρι να το πιει το ριζότο, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, επαναλαμβάνουμε μέχρι να γίνει το ριζότο, δηλαδή σε περίπου 20 λεπτά, και μέχρι να πιει το ζουμί. Το ριζότο δεν πρέπει να γίνει σούπα αλλά πρέπει να μείνει υγρό. Προσθέτουμε το βούτυρο και την τριμμένη παρμεζάνα και δεν ξεχνάμε να ευχαριστήσουμε την μάνα φύση για αυτά την υπέροχα δώρα της, σπαράγγια, αρακά, κρεμμυδάκια όλα από την φύση, κρασί, τυρί, ζουμί, βούτυρο, αλάτι, πιπέρι με την επεξεργασία του ανθρώπινο χέρι αλλά τελικά μας προέρχόνται όλα από την μάνα φύση!

Για μια ομελέτα με άγρια σπαράγγια βράζουμε ένα χέρι γεμάτο σπαράγγια σε λίγο νερό για όχι παραπάνω από 5 λεπτά. Τα χύνουμε (κρατάμε το υγρό για σούπα ή ριζότο) και ζεσταίνουμε λίγο λάδι ή βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τα  σπαράγγια. Χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλατοπίπερο και τα προσθέτουμε στα σπαράγγια , αναποδογυρίζουμε την ομελέτα μας μόλις αποκτά ένα ομοιόμορφο χρώμα ώστε να την χρωματίσουμε και από την άλλη πλευρά και δεν την αφήνουμε να στεγνώσει εντελώς.

Έτοιμη για σερβίρισμα!