Ζελέ λεβάντας 

2 δεκάλιτρα λευκό, φρέσκο, γλυκό φρουτώδης κρασί (όχι πολύ ξηρό)

2 κ.σ κρέμα κασσίς ή σιρόπι φρούτων των δασών

3 κ.σ ζάχαρη suiker

2 eetlepels χυμό λεμονιού, φρέσκο στυμμένο

2 δεκάλιτρα χυμό μήλου

3 κ.σ άνθη λεβάντας (απομακρύνουμε τα μόβ από τα κλαδάκια)

4 άσπρα φύλλα ζελατίνας

1 δεκάλιτρο νερό

 

Ζεσταίνουμε το κρασί μαζί με την κρέμα κασσίς η σιρόπι, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και μήλου και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία, προσθέτουμε τα άνθη λεβάντας και αφήνουμε για μίση ώρα.

Μουσκέψετε την ζελατίνη στο νερό. Περνάτε το μίγμα με την λεβάντα στο κόσκινο. Ζεσταίνετε το υγρό σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε την ζελατίνη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Μην αφήνετε το μείγμα να βράσει.

Σερβίρετε το ζελέ σε όμορφα ποτήρια και αφήστε το να πήξει το λιγότερο για τρεις ώρες στο ψυγείο.

Διακοσμήστε τα ποτήρια με λίγα άνθη λεβάντας που θα έχετε κρατήσει για την διακόσμηση.

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterGoogle+Email to someone