Σολομωειδής πέστροφα σε αλουμινόχαρτο

Ανά άτομο, διαλέγουμε μια όμορφη, φρέσκια, καθαρισμένη πέστροφα, με ή χωρίς ουρά.

Κλαδάκια δεντρολίβανου

Χοντρό αλάτι (θαλάσσιο αλάτι)

Κομματάκια βουτύρου

Φύλλα Αλουμινόχαρτο

 

Ζεσταίνουμε το grill σε μέτρια ζεστή θερμοκρασία.

Γεμίζουμε την καθαρισμένη κοιλιά της πέστροφας με λίγο θαλάσσιο αλάτι, προσθέτουμε ένα κλαδάκι δεντρολίβανο και κλείνουμε το ψάρι.

Τοποθετούμε το ψάρι σε φύλλα αλουμινόχαρτο και προσθέτουμε στο κάθε ψάρι λίγο βούτυρο (μισό κουτάλι της σούπας για το κάθε ψάρι)

Τυλίγουμε καλά το ψάρι στο αλουμινόχαρτο ώστε να μην στάζει το ζουμό

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για το κάθε ψάρι.

Τοποθετούμε τα ψάρια στη σκάρα (όχι πολύ ζεστή θερμοκρασία) και αφήνουμε τα τυλιγμένα ψάρια να ψήνονται για 30 λεπτά το πιο πολύ – 30 λεπτά ισχύουν για τα μεγαλύτερα και παχύ ψάρια)

Στην περίπτωση που δεν έχετε όρεξη για ψήσιμο στην σκάρα, μπορείτε και να τα ψήσετε σε μέτρια θερμοκρασία στο φούρνο.

Ύστερα, βγάζουμε τα ψάρια από το αλουμινόχαρτο, και τα σερβίρουμε με μια πεντανόστιμη πατατοσαλάτα, άγρια σπανάκια ή μπρόκολο.

Τόσο απλό, αγνό και υγιεινό!