Σαλάτα Πλιγούρι

200 γρ. Πλιγούρι

1 πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι

3 ψιλοκομμένες ντομάτες ή 200 γρ. ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα

Μισό αγγούρι κομμένο σε μικρούς κύβους

1 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό

λίγα ματσάκια ψιλοκομμένη μέντα

Λίγο αλάτι – πιπέρι

3 με 4 κ.σ. ελαιόλαδο

λίγο χυμό λεμονιού

Βράζετε το πλιγούρι ακλουθώντας τις ενδείξεις του πακέτου και αφήνετε να κρυώσει, προσθέτουμε τις κομμένες ντομάτες, το αγγούρι, το κρεμμυδάκι με την μέντα, το μαϊντανό το αλάτι και το πιπέρι, στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Βάζουμε το σύνολο στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα πριν σερβίρουμε.

Αποτελεί ένα ιδανικό μεσημεριανό ή συνοδεύει μια ομελέτα ή και την φέτα από το φούρνο.

 

 

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterGoogle+Email to someone