Πρασόπιτα

500 γρ, αλεύρι

200 γρ. καλαμποκίσιο αλεύρι

250 γρ. τυρί φέτας

250 γρ. Στραγγιστό γιαούρτι ή  kwark

1 έως1 ½ κιλά  Πράσα ψιλοκομμένα και καθαρισμένα

3 αυγά

4 κουτάλια βουτύρου

4 κουτάλια σούπας λάδι

2 κ.σ.  αλάτι και πιπέρι

 

Προζεσταίνω φούρνο σε 150 -175 °C

Ανακατεύουμε τα πλυμένα και στραγγισμένα πράσα με το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.

Σε άλλο μπολ, χτυπάμε δυο αυγά, προσθέτουμε το λάδι και το γιαούρτι, και τα κοσκινισμένα αλεύρια, ανακατεύουμε το μείγμα ώστε να αποχτήσουμε μια λεία μάζα που πρέπει να έχει το πάχος ενός γιαουρτιού και εάν προσθέτουμε προσεκτικά λίγο κρύο νερό για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τότε μπορούμε να τρίβουμε την φέτα μέσα στην πράσα και να ανακατέψουμε το σύνολο με το τελευταίο αυγό.

Μοιράζουμε μέρος του μείγματος σ’ένα ταψί που το έχουμε αλείψει με το λειωμένο βούτυρο, και ύστερα βάζουμε και τα πράσα με τη φέτα.

Αερώνουμε το υπόλοιπο  ¼ μέρος της ζύμης με λίγο κρύο νερό (με το κουτάλι), την βάζουμε πάνω στην πίτα με το υπόλοιπο του λειωμένου βουτύρου.

Τώρα μπορούμε να ψήσουμε την πίτα μας στο φούρνο (προζεσταίνω) μέχρι να αποχτήσει ένα όμορφο ρόδινο χρώμα και να γίνει τραγανιστή.

Αυτή η πίτα σερβίρεται είτε για κύριο πιάτο, είτε ως μεσημεριανό, ή ακόμα μπορεί να συνοδεύει κάποιο πιάτο, και είναι πάντα καλή!

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterGoogle+Email to someone