Κορμός

1 ½ πακέτο, το λιγότερο 250 γραμμάρια μπισκότα

250 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο

175 γρ. ζάχαρη άχνη

5 κ.σ.  κονιάκ  (Μεταξά) (1/2 δεκάλιτρο)

5 κ.σ κακάο (50 γρ)

100 γρ.  καρύδια χοντρά τριμμένα

Λιώνουμε την μαργαρίνη ή το βούτυρο και κόβουμε ή τρίβουμε τα μπισκότα και  καρύδια τα σε κομματάκια.

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα αναμείξουμε ώστε να αποκτήσουμε ένα παχύ πολτό.

Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει καλά για μίση ώρα στο ψυγείο .

Παίρνουμε ένα φίλο αλουμινίου ή λαδόκολλα και βάζουμε το μίγμα, το τυλίγουμε σαν ρολό και το αφήνουμε να  πήζει. Έτσι μπορούμε να το κόβουμε σε φέτες και να το σερβίρουμε με για παράδειγμα λίγο κακάο.

Στην περίπτωση που θέλατε να φτιάξετε το κορμό σε μια φόρμα για κέικ, στρώνουμε λαδόκολλα πάνω από την φόρμα και πιέζουμε το μείγμα στην φόρμα.

Στην θέση του κονιάκ μπορούμε επίσης να προσθέτουμε ένα λικέρ της αρέσκειας μας ή 5 κουτάλια μαρμελάδα, π.χ πορτοκάλι ή μανταρίνι, και τα καρύδια μπορούν να αντικατασταθούν με φουντούκια, αμύγδαλα ή ηλιόσπορο zonnebloempitten.

Μπορείτε επίσης να πήζετε αυτό το μωσαϊκό στην κατάψυξη και να το βγάλετε από την κατάψυξη μια ώρα πριν την χρήση και να το σερβίρετε.

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterGoogle+Email to someone